Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is super woman!

Bijgewerkt: 30 dec 2020

Veel vrouwen hebben tegenwoordig het gevoel dat ze een soort super woman moeten zijn. En eerlijk is eerlijk, daar werk je zelf heel hard aan mee. Want af en toe eens ‘nee’ zeggen tegen dingen waarvan je van tevoren al weet dat het je geen energie gaat geven, lijkt een onmogelijke zaak.

We willen alles We willen alles: die goede moeder zijn, fantastische partner, goede werknemer, attente vriendin enz. We lopen onszelf hard voorbij om aan alles en iedereen te voldoen en vragen ons dan vertwijfeld af hoe het komt dat we niet tevreden zijn. Of misschien zelfs wel een beetje ongelukkig. Het gevoel van ‘is dit het nou’ komt regelmatig voorbij.

Altijd maar druk

Vrouwen hebben het altijd druk. Er is altijd wel wat te doen; was die moet worden opgevouwen, vaat die moet opgeruimd, of lunchtrommeltjes die moeten worden gevuld. Ze kunnen gewoonweg niet stilzitten. Al dat gejaag en onrust draagt erg bij aan ons stressniveau. Nooit eerder kwamen er zoveel prikkels op ons af; via onze smartphone en tablet worden we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gebombardeerd met informatie en nieuwsberichten, waarvan sommige leuk zijn, maar de meeste allesbehalve opbeurend. En wat te denken van alle berichten op social media waar het lijkt alsof de hele wereld het beter voor elkaar heeft als jij? We willen overal aan meedoen en niks missen.

Ons lichaam is hiervoor niet gemaakt Een druk leven gedurende een bepaalde tijd kan veel geluk en vervulling brengen. Het gevoel dat je steeds sneller kunt gaan en meer en meer aankunt, bezorgt je een instant geluksgevoel en kan je zelfs euforisch maken, maar het werkt ook verslavend. Ons lichaam is niet gemaakt om altijd in de haast modus te blijven. Er is niks mis met een korte periode van overbelasting als je lichaam daarna weer voldoende tijd krijgt om te herstellen.

We vergeten te herstellen

Helaas wordt dat herstellen nog wel eens vergeten. De tijd die we normaal gesproken gebruiken voor ontspannen en quality time met ons gezin, proppen we nu ook vol met allerlei activiteiten. Je lichaam en geest zijn op een gegeven moment niet meer in staat om al die info te verwerken. En als je dan niet op tijd aan de rem trekt gaat het verkeerd, met alle gevolgen van dien.

Keuzes maken

Dat vraagt dus van je dat je keuzes leert maken. Goed te weten wat je energie geeft en wat je energie kost. Dat gecombineerd met voldoende herstelmomenten gaat ervoor zorgen dat je meer in balans komt. Maar vooral ook dat je leert wie je bent en dat je weet waaraan jij je tijd wilt besteden.

Herken jij je in dit verhaal en heeft dit impact op je business? Wil jij onderzoeken hoe je op een meer ontspannen manier kunt ondernemen? Boek dan eens vrijblijvend een inspiratiesessie waar ik met je mee denk over goede oplossingen.

Ja dat wil ik!


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven