aan tafel (1).png

Het jaar 2020 was een heftig jaar. Met de uitbraak van corona veranderde er natuurlijk veel voor iedereen. Toch vond ik al gauw een goed ritme in het thuiswerken en merkte dat ik dat eigenlijk wel prettig vond. Ook mijn gezin draaide lekker. Ik was dan ook erg trots op de goede basis die wij met elkaar bleken te hebben.

Dat veranderde ineens radicaal in augustus. Er gebeurden een aantal heftige zaken die een behoorlijke impact hadden op mij en mijn gezin. Ik schoot meteen in de overleefstand en probeerde te redden wat er te redden viel. Ik zorgde voor iedereen om mij heen, en plaatste mezelf op de laatste plaats. Ik nam te weinig tijd voor mezelf om hiervan te herstellen. Mijn aandacht lag volledig bij anderen. 

Eenmaal in wat rustiger vaarwater ging het bij mij helemaal mis. Ik kreeg last van mijn rug en bekken wat me ernstig belemmerde in mijn dagelijkse bewegingen. Hele dagen zitten en bijna niet kunnen lopen, ik werd er gek van. Ik voelde me letterlijk gevangen in mijn eigen lichaam en besefte dat dit niet voor niks gebeurde. Ik merkte aan alles dat dit kwam omdat ik niet goed voor mezelf had gezorgd. Door mezelf op de laatste plaats te zetten nam mijn lichaam het even van me over. Mijn lijf verplichtte me letterlijk stil te staan. 

Doordat ik zelf niet lekker draaide zette ik mijn bedrijf Energique & zo op een lager pitje. Ik voelde me tenslotte verre van energiek. Ik hield me alleen nog maar bezig met de basis en richtte mijn aandacht alleen nog maar op datgene wat werkte. Gelukkig had ik nog een geweldige klus die ervoor zorgde dat ik lekker bezig kon blijven, want stilzitten is niet zo mijn dingetje. Het ritme en de regelmaat van die klus gaf me de houvast die ik zo nodig had.  

Toen alleen onthaasten niet voldoende werkte maakte ik een aantal rigoureuze keuzes. De maand december plande ik helemaal vrij om bij te kunnen tanken en na te denken hoe ik het komende jaar met mijn bedrijf verder wilde. Dat het niet op dezelfde manier kon als voorheen was heel duidelijk. Maar dat wilde ik ook niet meer.

 

Ik merkte dat de keuzes die ik eerder had gemaakt voor mijn bedrijf de juiste waren. Ook werd steeds meer duidelijk dat ik een andere weg met mijn bedrijf in wilde slaan, een weg die dichter bij me ligt en die me makkelijker afgaat. 

En daarmee werd The Big Support geboren. Ik gebruikte de onderdelen die goed werkten van mijn bedrijf Energique & zo en liet dat opgaan in mijn nieuwe bedrijf. Het voelde voor mij steeds beter en meer van mijzelf. 

Juist door te versimpelen, efficiënter te werken en de focus te leggen op dat wat werkt kwam ik daar waar ik moest zijn. En dat gun ik jou ook!

Soms is het nodig om een vervelende periode in je leven mee te maken om ervoor te zorgen dat je daar komt waar je moet zijn. Ik kijk dan ook terug op de afgelopen periode als een waardevolle les die ik te leren had. 

Jij bent je bedrijf en daarom heb je goed voor jezelf te zorgen! Mag ik je daarbij helpen?